Withings Smart Скала реалниот свет преглед

Па тоа е неколку месеци, бидејќи добив нови најновите Withings Smart Скали и тие се големи, но тие се вреди да не inconsiderable сума од £130? Mmmm

Пристигнување и Подесување

Сето тоа пристигна во една прекрасна добро заштитени кутија и беше прилично лесен за инсталација но вие не треба да се користи стан на iPhone или Android. Работеше многу добро за iPhone, но јас прочитав во неколку места, тоа не е сосема така лесно на Андроид еквивалент па да внимаваш за тоа.

Withing-Smart-Scales

 

Користење на iPhone стан направи нештата лесно, но тоа е нешто што некои луѓе купување може да не бидат свесни и тоа не беше нешто што би го собрал од двете.

Што се тоа како да го користите

Брз и лесен е одговорот. Чекор на врвот и колку што се прилично централна тоа покажува вашата тежина и за секунди подоцна се покажува три ликови на кои таа смета дека тоа е и неговата доби право во секое време. Тоа потоа го прави телото масти читање проследено со пулсот стапка. Пулсот стапка е најголем хит и го пропушти дел од процесот јас би рекол 3 од 10 пати не успева да добие пулсот стапка. На C02 читање е малку, па ако јас сум искрен, тоа го прави да изгледа точни дека во текот на потоплите денови кога прозорците се отворени повеќе можете да видите на капка, па јас може да се види промената не сум сигурен од корист.

Првите Неколку месеци

Па јас се заглавил права и одлучи да се види дали ова може да ми помогне со некои губење на тежината и на брз одговор е да, но само со dollop на сила на волјата и некои дополнителни вежби. Но тоа е одличен начин да се види дека напор што би направиле да се направи повеќе вежби резултира во губење на тежината. Досега сум изгубила не inconsiderable камен на тежина и јас сум уште се повлекува на секој ден да се види, ако сум направил било понатамошен напредок.

Преглед Рејтинг – 8/10

Тоа е добра gadget и јас би го купите повторно ако имав одлуката да се направи втор пат. Што треба да се користи со други gadgets, и јас сум поврзани сето тоа да ми Fitbit и две работи навистина добро заедно со Fitbit стан покажува ажурирани тежина форма на скали брзо и лесно. Тоа е многу подобро решение од скали со само еден екранот и ако можете да си го дозволиме тоа би се обратите за тоа, лично.


Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителните полиња се означени со *

1 × 1 =

Visit Us On TwitterCheck Our Feed