Ознаки: пари

Alamy зема екстра парче на комисијата

Не порано отколку што се приклучат тие сакаат да се преземат повеќе пари од пари јас сеуште не сте заработени. Ok, па земајќи повеќе од она што се надевам дека за да се заработи, но се уште дополнителни 5% од моите идни потенцијални приходи. Alamy се сепак намалувањето на трошоците за чекови или плаќаат во друга валута, но јас сум сигурен дека тие ќе го добие и фотограф про или на друг начин ќе биде губење на надвор.

Повеќе информации тука на промени. Има ли подобар начин да се обиде и да се направи пари од фотографија hobbie се прашувам?

Alamy прозорци комисија

Alamy гледишта, но не и продажбата на

Па тоа е неколку недели, бидејќи јас бев прифатен во Alamy но, како уште не сум се продаваат нешто. Не можам да кажам дека сум изненаден и своите не е лесно да се добие некој да купи вашите снимки и со каталог од над 14million слики, постои голем број на избор за повеќето предмети.

Но имам некои ставови и она што се чини дека да се исто толку важни како на сликата за себе е како ќе означите слики. Стави нешто едноставно и во неколку реченици и што не се случува да се добие никаде. До сега имам само стави 50 слики горе, но јас веќе добив 26 ставови, но, за жал, не, таа зумира. Ова е кога некој, таа зумира сликата по пребарување да се погледне во него во поблиску детали.

Ако јас ќе одам да се прават пари на сите од неа, јас сум случува да треба да се стави многу повеќе слики нагоре и да осигура дека квалитетот на сликите се одлични. Ќе добиете рангирана во дел од тоа колку често вашиот слики се пребаруваат а потоа зумираната. Таму е малку повеќе од само тоа, но како google ако сакате вашите слики да се појави на врвот на пребарување треба да се стави некои напори.

Па своето време да добијат некои повеќе слики и да го прошири како уште мал портфолио на слики и до квалитет и да бидат повеќе различни со она што јас го испратите. Излегувам и преземање на повеќе снимки звучи одлично за мене и е дел од причината поради која сум се приклучи на прво место да ме направи нешто повеќе за она што јас сум земајќи.

Значи, ако се приклучат Alamy, квалитетот на сликата и ознаки е многу важно, и ако предмет нели е донесена пред тогаш можеби и вашата слика ќе се купи, ако тие имаат потреба од тоа.

Може ли да се направи пари од Фотографија хоби?

Добро, тоа е прашањето, но она што е одговорот. Па претпоставувам дека ќе видиме како јас ќе одам да се обиде и да се најде излез. Имав добар поглед круг и решиле да се приклучат Alamy.

Неговото главно се користи од страна на професионалци и агенции за продажба на слики. Сега некои (Про) не се премногу среќни што луѓе како мене може да се обидува да направи неколку пени на hobbie дека тие сакаат и додека јас може да се види нивната точка овозможува да видите дали нешто што јас земам, всушност, ќе се купи.

Јас се пополнети на inital апликација и качен мојот прв слики кои за среќа се прифатени. Вие не требаше да се игра во врска со острат или многу како оваа и да го испратите и промена на големината на процесот е малку чудно, но јас ќе ви објасни повеќе за тоа друг пат.

Сега јас само треба да чекаат за пари за улогата, но јас не сум го држи мојот здив.

Visit Us On TwitterCheck Our Feed